Evrovizijski zbor leta

Letošnje leto se je za nas začelo s presenetljivo novico. Dobili smo priložnost, da Slovenijo zastopamo na tekmovanju Evrovizijski zbor leta oziroma Eurovision Choir of the Year. Za sodelovanje na tekmovanju nas je izbralo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj RTV / TV Slovenija, ki kot članica EBU aktivno sodeluje pri tem projektu – s finančno participacijo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Novico smo sprejeli z velikim navdušenjem in nemudoma zagrizli v projekt, ki je seveda edinstven in zahteva od vseh nas veliko truda in energije. Tekmovanje bo potekalo 22. julija, v Areni Riga, Latvija. V živo nas bo spremljalo več kot 8000 gledalcev, preko neposrednega televizijskega prenosa pa nas boste lahko spremljali tudi vsi, ki boste pesti stiskali doma. Na tekmovanju bomo Slovenijo zastopale z dvema skladbama, ki sta jih za nas napisala Samo Vovk in Katarina Pustinek Rakar. Katarina nas je obiskala tudi na vaji in nam podala koristne napotke. V prihajajočih tednih naj bi se nam na vaji pridružil tudi Samo Vovk. Trenutno intenzivno vadimo obe skladbi, ki bosta podkrepljeni tudi z odrskim gibom. Z njima smo se predstavili že na tekmovanju Zlatna lipa v Tuhlju, ki je potekalo 3. junija in nam prineslo zlato plaketo z največ osvojenimi točkami med 23 zbori in Veliko nagrado Tuhlja.  Med pripravami bomo na spletni strani objavljale aktualne novice. Ostanite z nami in nas podprite pri tem edinstvenem projektu. Spodaj objavljamo logotipe vseh naših podpornikov. Hvala!

Z veseljem sporočamo, da je bil naš zbor izbran za predstavnika Slovenije na prvem tekmovanju Evrovizijski zbor leta, ki bo julija v Rigi.

We are happy to anounce Carmen manet was selected to represent Slovenia at the first edition of Eurovision Choir of the Year.

Love singing? We're excited to launch #Eurovision Choir Of The Year! The first edition is in Riga in July. More here: bit.ly/ECOTY and check out the website eurovisionchoir.tv

Objavil/a European Broadcasting Union – EBU dne 28. februar 2017

Sodelujoče države

Avstrija                Belgija             Danska  

Estonija               Latvija             Madžarska 

Nemčija               Slovenija          Wales