Evrovizijski zbor leta

22. junija 2017 smo Carmence postale Evrovizijski zbor leta na krilih sveh novih slovenskih skladb z naslovom Adrca in Ta na Solbici.

 

 

Oglej si zmagovalni nastop

Zborovska Evrovizija, drugič!

Carmence se vračamo na evrovizijski oder, saj bomo nastopile na 2. tekmovanju za Evrovizijski zbor leta. Ta letos poteka v Göteburgu na Švedskem in je hkrati otvoritveni dogodek 4. Evropskih zborovskih iger. Tokrat nastopamo kot gostje v vlogi zmagovalk tekmovanja za Evrovizijski zbor leta 2017. Za evrovizijski večer pripravljamo čudovito melodijo iz slovenske ljudske zakladnice, ki jo je posebej za to priložnost priredil Lojze Kranjčan! Znano slovensko ljudsko pesem bomo odpele s švedskim spremstvom, ki ga sestavlja Bohuslän Big Band.

Vabljeni, da v soboto, 3. avgusta, prenos prireditve Evrovizijski zbor leta 2019 v živo spremljate na 1. programu RTV Slovenija, s pričetkom ob 20:40. Pred prenosom, natančneje ob 20:25, si boste lahko ogledali tudi glasbeno-dokumentarno reportažo z naslovom Carmen manet, zmagovalec tekmovanja Evrovizijski zbor leta 2017. Oddajo smo pripravile skupaj s kulturnim uredništvom RTV Slovenija. 

Ponovitev reportaže si boste lahko ogledali tudi:

> v nedeljo, 11. avgusta ob 15:05

> v nedeljo, 25. avgusta ob 7:20

Vabljeni, da našo izkušnjo na Švedskem spremljate prek:

Carmen manet je postal Evorovizijski zbor leta 2017

 

Leto 2017 se je za nas začelo s presenetljivo novico. Dobili smo priložnost, da Slovenijo zastopamo na tekmovanju Evrovizijski zbor leta oziroma Eurovision Choir of the Year. Za sodelovanje na tekmovanju nas je izbralo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj RTV / TV Slovenija, ki kot članica EBU aktivno sodeluje pri tem projektu – s finančno participacijo Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Na tekmovanju smo Slovenijo zastopale z dvema skladbama, ki sta jih za nas spisala mlada slovenska skladatelja Samo Vovk in Katarina Pustinek Rakar. Oba sta nas obiskala tudi na vajah in nam podala veliko koristnih napotkov. S skladbama smo se predstavili že na tekmovanju Zlatna lipa v Tuhlju, ki je potekalo 3. junija 2017 in nam prineslo zlato plaketo z največ osvojenimi točkami in Veliko nagrado Tuhlja.

V Rigi so istočasno potekale evropske zborovske igre, ki se jih je udeležilo kar 155 zborov. Latvijska prestolnica je tako cel teden dihala skupaj v duhu zborovske glasbe. Kot zaključno poglavje tekmovanja je v organizaciji evropskega združenja televizijskih postaj EBU potekalo tekmovanje za Evrovizijski zbor leta. Udeležilo se ga je devet državnih televizij, članic mreže EBU: Avstrija, Belgija, Danska, Estonija, Latvija, Nemčija, Madžarska, Slovenija in Wales.

V soboto, 22. julija 2017, smo se tako predstavili na velikem evrovizijskem odru v Areni Riga. Zmaga se še vedno zdi neverjetna, celotna izkušnja Rige pa nepozabna. Poleg vseh vaj in nastopa na tako velikem odru in pred televizijskimi kamerami se nam bo v spomin vtisnilo celotno mesto, ki smo si ga lahko ogledali v prostem času. Obiskali smo lahko staro mestno jedro, si ogledali izjemno lepo državno knjižnico, ali pa se z vlakom odpeljali kar do Baltskega morja, na znano plažo Jurmala, se sprehodili do reke ali pa si privoščili kako lokalno specialiteto. Prav tako smo veliko časa preživeli skupaj; med vajami, skupnimi večerjami ali čakanjem na vaje v areni nam nikoli ni bilo dolgčas. Izkušnja evrovizijskega tekmovanja je bila zares nepozabna, sedaj pa se odpravljamo novim izzivom naproti in upamo, da bodo prav tako razburljivi, noro zabavni in zanimivi.

Hvala vsem, ki ste nas podprli pri tem edinstvenem projektu, spodaj objavljamo logotipe vseh naših podpornikov.

Z veseljem sporočamo, da je bil naš zbor izbran za Evrovizijski zbor leta 2017!

We are happy to anounce Carmen manet was selected to be Eurovision Choir of the Yar 2017!

Love singing? We're excited to launch #Eurovision Choir Of The Year! The first edition is in Riga in July. More here: bit.ly/ECOTY and check out the website eurovisionchoir.tv

Objavil/a European Broadcasting Union – EBU dne Torek, 28. februar 2017

Sodelujoče države

Avstrija                Belgija             Danska  

Estonija               Latvija             Madžarska 

Nemčija               Slovenija          Wales